Pilates

“IF YOUR SPINE IS INFLEXIBLY STIFF AT 30, YOU ARE OLD. IF IT IS COMPLETELY FLEXIBLE AT 60, YOU ARE YOUNG”

– Joseph Pilates –PILATES is een methode voor het trainen van het hele lichaam. Met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse, gebruikt Pilates de buik, de onderrug, de bekken- en bilspieren als centrum van kracht, waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen. De pilates-methode is een uniek systeem van spierversterkende en versoepelende oefeningen waarbij een juiste lichaamshouding, een soepele rug en een vrijere ademhaling verkregen wordt.

Het is een uiterst effectieve en veilige methode en is geschikt voor iedereen, voor alle niveaus van lichamelijke conditie en voor elke leeftijd. Je bent nooit ´te goed´ voor Pilates, en al helemaal nooit ´te slecht´.

Bij Progresse kun je verschillende soorten Pilates-les volgen:

MATLES

Dit is een groepsles in een kleine groep (max. 9 personen) zodat er een optimale, persoonlijke begeleiding mogelijk is. Tijdens de les komen de Pilates-matoefeningen aan bod, waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende materialen (Pilates-circle, foam-roller, flex-band, toning-balls, ...).

Een reeks bestaat uit 10 lessen, waarin de matoefeningen en de Pilates-principes aangeleerd en geoefend worden.

Er wordt gewerkt met een 10-beurtenkaart. Wanneer je je inschrijft voor een reeks lessen, kun je 10 opeenvolgende weken de Pilates-les volgen. Na afloop van de reeks kun je je inschrijven voor een nieuwe reeks van 10 lessen.

INSCHRIJVEN

REFORMER-LES

De REFORMER is een speciaal door Pilates ontworpen toestel, voorzien van een aantal veren die weerstand geven aan de beweging. Hierdoor is het mogelijk om enerzijds spierkracht te trainen, maar anderzijds geven de veren je steun en feedback waardoor je goed voelt wat het doel van een bepaalde beweging is. De REFORMER ondersteunt en balanceert je lichaam, corrigeert spierspanning en traint coördinatie, kracht en lenigheid. Je kunt je volledige lichaam trainen op een uitdagende maar vooral leuke manier!

De REFORMER lessen kunnen privé of per twee gevolgd worden en zijn geschikt voor iedereen.Voor meer informatie mail naar info@progresse.be of bel 016/44.32.60